Pátek, 18 října, 2024
- Reklama -události

Tiskárny etiket přináší inovace v tisku pro moderní podniky

Redakce doporučuje

Tiskárny etiket a čárových kódů se staly klíčovým nástrojem v různých odvětvích, od logistiky po výrobu. Nabízejí širokou škálu možností a funkcí, které usnadňují správu zásob, identifikaci produktů a mnoho dalších aplikací. Na trhu je k dispozici několik typů tiskáren etiket, které lze rozdělit podle technologie tisku a jejich specifického použití. Na prodej tiskáren etiket se společnost CPD – REAtrade, s.r.o.

Termotransferové tiskárny etiket

Termotransferové tiskárny, známé také jako TTR tiskárny, využívají barvicí pásku k přenosu inkoustu na různé typy materiálů. Tento typ tisku je vysoce odolný proti vlivům prostředí, jakými bývají teplo, světlo a vlhkost. Termotransferové tiskárny etiket se hodí pro tisk na papír, plast nebo textil. Tisková hlava generuje teplo, které aktivuje barvivo na pásce, jež se poté přenáší na povrch etikety. Tento postup zajišťuje dlouhou životnost a odolnost vytištěného obsahu.

Termo tiskárny etiket a čárových kódů

Termální tiskárny pracují na principu tepelné reakce, kde tisková hlava přímo ovlivňuje termocitlivý povrch etikety. Termo typ tisku nevyžaduje použití barvící pásky, což zjednodušuje údržbu a snižuje náklady. Nevýhodou je kratší životnost vytištěných etiket, které mohou blednout při vystavení světlu a teplu. Termální tiskárny bývají vhodné pro krátkodobé aplikace, například logistické etikety na balíky nebo značení rychle spotřebovaného zboží.

Mobilní tiskárny

Mobilní tiskárny etiket nabízejí vysokou flexibilitu a přenositelnost. Bývají kompaktní, lehké a často vybavené rozhraním pro bezdrátovou komunikaci, jako je Bluetooth nebo WiFi. Mobilní tiskárny se používají pro pracovníky v terénu, kteří potřebují tisknout etikety přímo na místě. Příkladem může být model Sanei SM3-21, který nabízí rozlišení 203 DPI a robustní konstrukci odolnou proti nárazu.

Tiskárny barevných etiket

Tiskárny barevných etiket, jako je Intec LP215, jsou určeny pro tisk vysoce kvalitních, barevných etiket. Mohou se používat pro nízké až střední objemy tisku a nabízejí vysokou efektivitu při tisku na samolepicí materiály. Tyto tiskárny umožňují detailní a atraktivní design etiket, což je výhodné pro marketingové a prezentační účely.

Tiskárny etiket mají široké možnosti využití

Tiskárny etiket najdou uplatnění v mnoha oblastech. Od logistických etiket pro označování zásilek, přes průmyslové etikety odolné proti chemikáliím a mechanickému namáhání, až po specializované grafické etikety pro marketingové účely. Textilní materiály, jako je nylon nebo satén, se hodí pro tisk symbolů na oblečení nebo dekorativní stuhy, kde se předpokládá jejich následné opakované praní.

Příslušenství a spotřební materiál

Pro efektivní provoz tiskáren je důležité kvalitní příslušenství, jakým jsou snímače čárových kódů, datové terminály a aplikátory etiket. Spotřební materiál, včetně různých typů TTR pásek (voskové, pryskyřičné) a samolepicích etiket, hraje klíčovou roli v kvalitě a trvanlivosti tisku.

Použití moderních tiskáren etiket přispívá k optimalizaci pracovních procesů

Zvyšuje efektivitu a snižuje chybovost při identifikaci produktů. Správně navržené etikety a kódy usnadňují správu zásob, sledování výrobních šarží a zajišťují přesnost logistických operací.

Tiskárny etiket a čárových kódů představují nepostradatelný nástroj pro moderní podniky. Výběr správného typu tiskárny a kvalitního spotřebního materiálu je klíčový pro zajištění efektivního a spolehlivého tisku, který odpovídá specifickým potřebám daného odvětví.

Inovativní tisková řešení od CPD – REAtrade

Společnost CPD – REAtrade, s.r.o. se specializuje na distribuci, implementaci a servis specializovaných tiskáren a příslušenství. S téměř třicetiletou zkušeností na trhu nabízí nejen produkty od předních světových výrobců, ale také komplexní balíček služeb. Od poradenství při výběru vhodné tiskárny, přes dodání a instalaci až po dlouhodobou technickou podporu. CPD – REAtrade klade důraz na individuální přístup ke každému zákazníkovi, zajišťuje pravidelná školení a úzkou spolupráci s výrobci, což umožňuje neustálé inovace a přizpůsobení tiskových řešení specifickým potřebám klientů. Kromě České republiky působí společnost také na Slovensku, v Rakousku, Německu a ve Španělsku.

- Reklama -magazin
- Reklama -PR článek

Nejnovější články

Stylové a funkční stínění zimní zahrady pomocí markýz

Zimní zahrada je oblíbeným místem pro relaxaci, kde můžete být v těsném kontaktu s přírodou bez ohledu na počasí....
- Reklama -magazin

Více od autora

- Reklama -spot_img