Pochutnáme si na něm všichni. Oblíbený koláč je sice výsadou nás Evropanů, ale pravdou je, že si získal srdce a žaludky i lidi v zahraničí. A pokud to není důvod, proč se ho naučit připravit, tak už nevíme.
potřebujete:
500g listového cukrem
litr mléka
2 balíčky vanilkového pudinku
4ks vajíček
3 balíčky vanilkového cukru
3PL krystalového cukru
500ml smetany na šlehání
moučkový cukr
Přečtěte si: Chutná verze v novém hávu. Připravte si veganský banánový chlebíček
postup:
Listové těsto si rozdělíme na dvě části a každou z nich pořádně rozválíme. Vzniklé platy propícháme vidličkou a pečeme v předem přehřáté troubě na 220 stupních asi 10 minut.
Mezitím si vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky a bílky následně vyšleháme s jedním vanilkovým cukrem na tuhý sníh. V hrnci si zatím připravíme mléko, ke kterému přidáme vanilkový cukr, kryštýlový cukr, zlaté klasy a následně žloutky. Vznikne nám hustý pudink, ke kterému následně přimícháváme sníh z bílků. Vzniklý krém naneseme na upečený plát listového těsta a necháme vychladnout.
Do smetany na šlehání přidáme poslední vanilkový cukr a pořádně vyšleháme. Tuto pěnu naneseme na puding a přikryjeme druhým plátem upečeného listového těsta. Koláček odložíme do chladničky nejméně na dvě tři hodiny. Podle chuti ho můžeme posypat práškovým cukrem. Dobrou chuť!