Pátek, 18 října, 2024
- Reklama -události

Podporujeme adresnou kompenzaci pro zranitelné, odmítáme zvyšování daní

Redakce doporučuje

Strana Svoboda a Solidarita (SaS) podporuje rychlou a adresnou kompenzaci pro zranitelné skupiny obyvatelstva, která by byla ve výši 133 milionů eur a může být kryta z očekávaných rozpočtových nadpříjmů. Odmítá však zvyšování daní, které je pro stranu červenou čarou. Informoval o tom mluvčí SaS Ondřej Šprlák.

„Namísto efektivního utrácení veřejných zdrojů jdeme cestou zvyšování daní, s čímž nemůžeme v žádném případě souhlasit. Zvyšování daní není lékem na současnou inflační krizi. Slovensko je země s nejvyšším růstem daňově-odvodového zatížení v posledních 10 let ze zemí EU, proto je třeba být velmi opatrný při jejich dalším zvyšování.Ne všechny rodiny s dětmi nutně potřebují kompenzaci.Jelikož máme limitované množství financí v dispozici, smysl dává pomáhat jen ohroženým skupinám.Souhlasili jsme s pomocí ve výši 133 milionů eur, kterou představil ministr práce Milan Krajniak (Jsme rodina ) a která by byla kryta z očekávaných nadpříjmů,“ uvedl předseda Výboru Národní rady SR pro finance a rozpočet Marián Viskupič.

Všechny dodatečné daně a výdaje, které se jdou zavést, jsou podle strany SaS trvalého charakteru a budou kontinuálně zatěžovat ekonomiku a státní rozpočet. „Programové prohlášení vlády hovoří o tom, že vytvoříme předpoklady k zastavení růstu daňově-odvodového zatížení. Tato opatření však znamenají jejich další růst, a proto návrh považujeme za neudržitelný i pro příští rok,“ řekl Viskupič.

Stejně tak má SaS problém is navrhovaným nastavením volnočasových poukazů. „Momentálně nemůžeme souhlasit s poskytnutím půl miliardy eur na volnočasové poukazy. Samotnou myšlenku podporujeme, musí jít ale ruku v ruce s větším ohodnocením pro naše učitele,“ uzavřel ministr školství a místopředseda SaS Branislav Gröhling.

- Reklama -magazin
- Reklama -PR článek

Nejnovější články

Stylové a funkční stínění zimní zahrady pomocí markýz

Zimní zahrada je oblíbeným místem pro relaxaci, kde můžete být v těsném kontaktu s přírodou bez ohledu na počasí....
- Reklama -magazin

Více od autora

- Reklama -spot_img