Čtvrtek, 21 listopadu, 2024
- Reklama -události

Za pár minut na talíři: Naservírujte si oběd jako od foodblogerky

Redakce doporučuje

Ztrácíte v tomto náročném období inspiraci, co každý den vařit? Potřebujete tip na rychlý, jednoduchý a chutný „home office“ recept jako sůl? Ať se líbí, tyto expresní recepty od vašich oblíbených foodblogeriek bez stopy lepku či laktózy přinesou na stůl příjemnou změnu a jsou hotové doslova za pár minut!

Zeleninová pánvička od líného kuchařky
Bez lepku a laktózy

SUROVINY:

2 šalotky
2 červené papriky
300 g cherry rajčat
70 g uvařené červené fazole
2 stroužky česneku
1 Jalapeno paprička
4 vejce
100 g bezlaktózovou cottage cheese K-free
hrst petrželky
panenský olivový olej K-Bio
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky mleté ​​červené papriky
½ lžičky chilli koření
sůl a pepř

POSTUP:

  1. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nasekané šalotky nezesklovatí, přidáme nakrájené papriky a cherry rajčata a opékáme 5 minut. Přidáme nakrájené stroužky česneku, kmín, červenou papriku a chilli koření, osolíme, opepříme a podusíme dalších pár minut.
  2. Jalapeno papričku zbavíme semínek, nakrájíme nadrobno (pokud nemáte rádi pikantní, papričku vynechejte) a přidáme s okapanou uvařenou fazolemi do pánvičky, promícháme. Lžící uděláme do zeleninové směsi 4 jamky. Do každé jamky vyklepneme vajíčko, pánev přikryjeme pokličkou a necháme vařit asi 5 minut.
  3. Hotovou zeleninovou pánvičku posypeme nasekanou petrželkou. Přidáme cottage cheese, osolíme a opepříme. Podáváme s bezlepkovým pečivem. Zeleninová pánvička od líného kuchařky
    Zeleninová pánvička od líného kuchařky
    ZDROJ KAUFLAND
    Špaldové lívance od The Story of a Cake
    bez laktózy

SUROVINY:

200 g hladké špaldové mouky
200 g K-free jogurtu
200 ml K-free mléka
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky sody
2 lžičky mleté ​​skořice
2 PL kokosového cukru
2 větší vejce
150 g jogurtu K-free
2 PL mletého kokosu
cukr podle chuti
na ozdobu borůvky, lískové oříšky, javorový sirup

POSTUP:

  1. Smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a skořici.
  2. Samostatně smícháme jogurt, mléko, cukr a vajíčka. Přidáme suché ingredience a vše spolu promícháme. Na pánvi na rozehřátém oleji opékáme lívance z obou stran.
  3. Jogurt smícháme s mletým kokosem a cukrem. Lívance podáváme s jogurtem, borůvkami, oříšky a přelijeme sirupem. Špaldové lívance od The Story of a Cake
    Špaldové lívance od The Story of a Cake
    ZDROJ KAUFLAND
    Veggie špagety alla puttanesca od Syrové dcerky
    bez lepku

SUROVINY:

4 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
1 čerstvá chilli paprička
200 g zelených a černých oliv
25 g kaparů
15 ml šťávy z kaparů
120 g rozpůlených cherry rajčat
1,5 g nori řasy nebo ½ papíru na sushi
100 ml bílého vína
70 g koncentrovaného rajčatového protlaku
30 ml balzamikového octa
400 g celých loupaných rajčat
250 g borlotti nebo červené fazole
hrst bazalky
sůl, pepř
25 ml citrónové šťávy
¼ lžičky jedlé sody
300 g kukuřičných špaget K-free

POSTUP:

  1. Nastrouhejte česnek, nakrájejte olivy a rajčata. Polovinu nori papíru na sushi rozemele v mlýnku na kávu. Pokud máte vločkové nori řasy, nemusíte je mlít.
  2. V hluboké pánvi zahřejte olivový olej, přidejte nastrouhaný česnek a chilli papričku, opékejte 2 minuty. Potom přidejte olivy, kapary i se šťávou, cherry rajčata, nori řasu a vše podlijte vínem. Vařte 5 minut. Přidejte koncentrovaný rajčatový protlak, balzamiko a loupaná rajčata, ty rozmačkejte vařečkou, vařte 8-10 minut. Dejte vařit špagety.
  3. Do pánve přidejte promytí fazole, bazalku a omáčku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Aby nebyla příliš kyselá, přidejte jedlou sodu, která stáhne kyselost, ale ponechá chuť citronu. Uvařené špagety sceďte a vmíchejte do omáčky. Podávejte s čerstvou bazalkou.
- Reklama -magazin
- Reklama -PR článek

Nejnovější články

Stylové a funkční stínění zimní zahrady pomocí markýz

Zimní zahrada je oblíbeným místem pro relaxaci, kde můžete být v těsném kontaktu s přírodou bez ohledu na počasí....
- Reklama -magazin

Více od autora

- Reklama -spot_img